Crez

1. Noi credem intr-un singur Dumnezeu, manifestat in trei persoane:Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

2. Noi credem ca Biblia este Cuvantul infailibil al lui Dumnezeu si ca este singura norma de credinta a credinciosului si a Bisericii.

3. Noi credem ca Dumnezeu este creatorul intregului univers, si al omului si al ingerilor.

4. Noi credem ca pacatul a intrat in lume prin neascultarea primului om , Adam si ca fiecare om se naste in pacat, avand nevoie de mantuire.

5. Noi credem ca harul lui Dumnezeu face posibila mantuirea omului, prin jertfa Domnului Isus Hristos si ca beneficiile acestei jertfe sunt insusite prin credinta si pocainta.

6. Noi credem ca nasterea din nou a omului este opera Duhului Sfant si ca Duhul Sfant continua sa lucreze in viata credinciosului dandu-i acestuia puterea de a face fapte bune si de a trai o viata sfanta.

7. Noi credem ca botezul in apa se acorda celor care s-au intors la Dumnezeu si au fost nascuti din nou, ca trebuie efectuat in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant si ca este actul prin care credinciosul este integrat in Biserica.

8. Noi credem in botezul cu Duhul Sfant, ca experienta distincta de nastere din nou si de botezul in apa, experienta prin care credinciosul primeste putere pentru slujire si care trebuie sa fie urmata de umpleri repetate.

9. Noi credem ca actul Euharistei a fost instituit de Domnul Isus si ca el este un asezamant esential al Bisericii prin care credinciosii isi exprima partasia cu ipostaza Dumnezeiasca a Domnului nostru Isus Hristos.

10. Noi credem in continuitate manifestarilor supranaturale ale Duhului Sfant, prin darurile pe care le imparte El credinciosilor, spre zidirea bisericii.

11. Noi credem in preotia tuturor credinciosiilor, dar si in chemarea speciala a unor credincios de a slujii ca lucratori investiti in lucrare prin credinta.

12. Noi credem in sanctitatea familiei ca institutie randuita de Dumnezeu prin actul casatoriei.

13. Noi credem ca mandatul suprem al Bisericii este acela de a duce Evanghelia pana la marginile pamantului si ca acest mandat trebuie dus la indeplinire prin efortul conjugat al tuturor membrilor ei.

14. Noi credem in a doua venire a Domnului Isus Hristos pentru a-si rapii Biserica, in invierea mortiilor, in judecata de apoi si in rasplatirile divine, in destinul vesnic al omului in Paradisul lui Dumnezeu sau in iazul de foc, despartit pentru totdeauna de Dumnezeu.